Originalrezept:
Setz die zu einem Wasser / vnd laß sie gar an die statt sieden mit Saltz / vnnd wenns gesotten ist / so breun es auff einem Roßt ab / du magst es trucken geben / oder mach ein saur Brüh darüber / vnd wenn du es wilt anrichten / so besträw es mit Saltz vnd Pfeffer / Oder kanstu die Euterlein fein weiß einmachen / oder gelb mit Pettersilgen Wurtzel / magst es auch saur machen oder nicht,
Du kanst auch wol auff ein ander manier Euterlein kochen. Wenn sie gesotten seyn / so nim(m) ein Eyerdotter oder zween / vnnd ein wenig Essig darein / auch ein wenig Rindtfleischbrüh / laß es damit auffsieden / thu die Euterlein darnach darein / wann sie gesotten seyn / auch frische vnzerlasseneButter / so wirdt das Brätlein desto wolgeschmackter / Kanst auch grüne wolschmeckende Kräuter darvnter hacken / so wirt es desto lieblicher
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "Euterlei von einem Schaf zu kochen.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 05, Nr. 14 ,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=euterlei-von-einem-schaf-zu-kochen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)