Originalrezept:
Nim(m) Pfersig / vnnd schel sie / thu sie in ein lautern Sirup / der fein warm ist / vnd wen(n) er davon dünn wirt / so schüt es auff ein saubern Durchschlag / vnd seudt den Sirup / biß er dick wirt / vnd fein sauber verfaumt / thu als denn die Pfersig wider darein / wenn der Sirup vberschlagen hat. Vnd auff solche Form vnd weiß kanstu von allerley Obst eynmachen.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Eyngemacht Pfersig auff ander manier].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 19, Nr. 19,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=eyngemacht-pfersig-auff-ander-manier (25.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)