Originalrezept:
Wenn der Hausen frisch ist / so setz jn zu in einem Wasser / vnnd thu Saltz ein wenig darein / vnnd versaum es fein sauber / schneidt Pettersilgen Wurtzel vnnd gantze Muscatenblüt darein / laß auch mit sieden / so wirt es wolgeschmack vnd gut / vnd wenn du es wilt anrichten / so wirff darein gestossen Krähn oder Merrettich / zerlaß mit der Brüh / vnd geuß vber den Hausen. Oder nim gebeht Brot / vnd richt den Hausen darauff an mit der lautern Brüh / so sihet es wie ein Kalbfleisch / vnd wirt wolgeschmack.
Kategorisierung:
Fisch & Schalen- und Krustentiere:Hauptzutaten: Hausen (Fisch), Kren (Meerrettich), Muskatblüte, Petersilienwurzel, Salz, Wasser
Transkription:
Maximilian Schmidauer
Zitierempfehlung:
Maximilian Schmidauer (Transkription): "Eyngemachten Hausen in lauter Brüh.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 01, Nr. 02,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=eyngemachten-hausen-in-lauter-brueh (25.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)