Originalrezept:
Nim(m) den Rogen / wenn er kalt ist / vnd hack jhn klein / reib ein Weck darvnter / vnd nim(m) ein wenig eyngerürtes von Eyern darzu / thu ein wenig Mehl / hacks durcheinander / würtz es / pfeffers vnnd saltzs / vnnd machs ein wenig gelb / mach darnach Knödel / vnnd back sie auß heisser Butter / mach einen Pfeffer von Karpffenschweiß fein süß / vnnd laß die Knödel mit dem Pfeffer sieden / so werden sie gut vnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Beilagen:Hauptzutaten: Butter, Eier, Flussbarsch (Bersig), Gewürze, Karpfenschweiß, Mehl, Pfeffer, Salz, Wecken (gerieben)
Transkription:
Irene Tripp
Zitierempfehlung:
Irene Tripp (Transkription): "[Gebackene Knödel vom Bersig.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 29, Nr. 03,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=gebackene-knoedel-vom-bersig (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Irene Tripp.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)