Originalrezept:
Nim ein stück Salm / der gekocht ist / hack jhn klein mit grünen wolschmeckenden Kräutern / vnnd wenn du es klein gehackt hast / so schlag Eyer darvnter / vnd versaltz es nicht. Nim ein Pfannen / vnd Butter darein / mach sie heiß / vn mach ein eyngerürtes darauß / so wirt es gut vnd wolgeschmack. Man kan solches eyngerürtes machen von dem Salm / vnd kleine schwartze Rosein darvnter / vnd ein Turten darauß gemacht / oder Spanische Krapffen mit viel Blettern / oder ein Gehack gemacht / mit kleinen schwartzen Rosein / vnd mit Gewürtz angemacht / mit Zimmet / Saffran / vnnd ein wenig Essig darein gegossen / vnd süß gemacht mit Zucker / laß es fein trucken eynsieden / thu ein wenig frische Butter darein / sampt der Erbsbrüh / vnnd laß damit fein trucken eynsieden / nim Eyerdotter / die hart gesotten seyn / so kanstu es also anrichten auff eine Schüssel. Oder kanst ein solches Gehack eynmachen in Spanische Pasteten / die fein rundt auffgesetzt seyn.
Kategorisierung:
Fisch & Schalen- und Krustentiere:Hauptzutaten: Butter, Dotter (Eigelb), Eier, Erbsenbrühe, Essig, Kräuter, Lachs, Rosinen (schwarz), Safran, Salz, Zimt, Zucker
Transkription:
Maximilian Schmidauer
Zitierempfehlung:
Maximilian Schmidauer (Transkription): "[Gehacktes vom Salm].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 05, Nr. 15,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=gehacktes-vom-salm (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)