Originalrezept:
Nim(m) Eyer / reib sie mit Saltz / vnd setz sie auff in Wasser / vnnd laß ein Sudt auffthun / küls auß / vn(d) thu sie auff der Seiten auff / thu den Dotter herauß / pfeffers vnd saltzs / thu grüne wolschmeckende Kräuter / die klein gehackt seyn / darvnter / rürs wol durcheinander / rür auch ein roh Ey darvnter / nim(m) alsdenn ein Eysern Löffel / der gantz ist / stoß jn in heisse Butter / vnd laß jn wol warm werden / nim(m) ein höltzern Löffel voll von den Eyern / schüts in den heissen Eysern Löffel / vnd stürtz die Eyerschalen darüber / so wirdt es fein daran hencken / Wenns gebacken ist / so gibs trucken vnd warm auff ein Tisch / besträw es mit Ingwer / so wirt es gut vnd wolgeschmack. Vnnd das nennet man auch gestürtzte Eyer.
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Gestürtzte Eyer auff ein ander manier zugericht.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 064,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=gestuertzte-eyer-auff-ein-ander-manier-zugericht (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)