Originalrezept:
Wiltu von einem Schlegel ein gehackts machen anff ein ander manier / so nimm ein Schlegelbraten / der wol gebraten ist im Safft / thu ihn von dem Spieß / vnnd schneidt ihn klein / vnd die Bein / die daran seind gewesen / mach sauber / laß das Marck darinnen / vnd gieß ein braune Brüh darüber / laß damit sieden / wenn das Fleisch klein gehackt wirt / wirff darein ein gantze Zwibel oder zwo / vnnd wenn du es anrichtest / so thu die Zwibeln herauß / vnd wirff sie weg / oder thu sie in Allmusen / so geben sie dem gehackt / wie auch andern Speisen ein wolgeschmack.
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "[Hammelschlegel gehackt]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 05, Nr. 42,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=hammelschlegel-gehackt-2 (25.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)