Originalrezept:
Nimm von einer Hammelskeul / vnnd beiß es eyn in halb Essig vnnd halb Wasser / klopff ein wenig Wacholderbeer und Kümmel darein / saltz es wol vnd laß anstecken / vnnd wenn du es wilt anrichten / so mach ein braune Brüh darüber / pfeffers / vnd machs nicht saur / denn der Braten ist vorhin im Essig gelegen / so wirt es lieblich vnd gut.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: braune Brühe, Essig, Hammelkeule, Kümmel, Pfeffer, Salz, Wacholder, Wasser
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "[Hammmelkeule]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 05, Nr. 33,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=hammmelkeule (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)