Originalrezept:
Nim den Rogen / vnnd klaub Kern nach dem andern / thu jhnein Hafenkessel/ der vberzindt ist / vnnd schneidt klein Zwibeln darein / schlag jn ein stundt drey oder vier mit hältzern Löffel / daß er wol voneinander gestossen wirt / mach jn ab mit Saltz vnd gestossenden Pfeffer / auch mit gutem sauren Essig / rür das darvnter / vnd laß also stehen / so wirt es fein blaw vnd gut / als wenns gesotten wer / nim es herauß mit einem Faumlöffel / vnd geuß widerumb ein frischen Essig darüber / so jsset man jn roh / ist ein gut Essen / sonderlich für einen Vngerischen Herren.
Kategorisierung:
Fisch & Schalen- und Krustentiere:Hauptzutaten: Essig, Hausenrogen, Pfeffer, Salz, Zwiebel
Transkription:
Maximilian Schmidauer
Zitierempfehlung:
Maximilian Schmidauer (Transkription): "[Hausenrogen anders].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 01, Nr. 09,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=hausenrogen-anders (21.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)