Originalrezept:
Nim(m) die Hindtbeern / setz sie mit geriebnem Weck darzu / rürs vmb / biß daß auffseudt / so geben sie von jnen selber feuchtigkeit gnug / streichs durch ein Härin Tuch / vnd thu es in einen Fischkessel / machs süß / vnd setzs auff (daß) Feuwer / rürs vmb biß auffseudt / richt es auff ein Tisch / vnd besträw es mit Zucker / es sey kalt oder warm / ist es gut vnd auch wolgeschmack. Vnnd auß eim solchen Muß kanstu wol ein Turten machen / die ist auch nicht böß.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "Hindtbeermuß.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 107,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=hindtbeermuss (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)