Originalrezept:
Nim(m) den Rogen / setz ihn auff / vnnd seudt jn gar an die statt / reib viel Weck darvnter / vnd hacks durcheinander / auch ein wenig roh Karpffenfleisch darvnter / auch grüne wolschmeckende Kräuter / pfeffers vnd gelbs / thu ein wenig schön weisses Mehl / vnnd etliche Eyerdotter darvnter / Nim(m) ein Erbsbrüh in eine Fischkessel / setz sie auff Kolen / vnd laß sie auffsieden / mach Knödel auß dem Rogen / vnd zeuch sie in die Brüh / laß sie gemach sieden / vnnd schneidt darein ein wenig Pettersilgen Wurtzel / vnd ein wenig Muscatenblüt / gelbs ein wenig / vnd laß miteinander sieden / thu frische vngeschmältzte Butter darein / so wirdt es desto wolgeschmacker vnd besser.
Kategorisierung:
Fisch & Schalen- und Krustentiere:Hauptzutaten: Butter, Dotter (Eigelb), Erbsenbrühe, Karpfen, Karpfenrogen, Kräuter (frisch), Muskatblüte, Petersilienwurzel, Wecken (gerieben), weißes Mehl
Transkription:
Helga Kraihamer
Zitierempfehlung:
Helga Kraihamer (Transkription): "Knödel vom Karpffen Rogen.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 17, Nr. 08,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=knoedel-vom-karpffen-rogen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Helga Kraihamer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)