Originalrezept:
Nim ein Hecht / reiß jn auff / vnd quell jn in einem gesotten Wasser / leg jn darnach in Wasser vnd Essig / thu Knobloch vnd Saltz darein / laß ein stundt oder zwo ligen / leg jn darnach auff ein Roßt / vnnd brat jn. Nim das grüne vom Knobloch / vnd stoß mit ein wenig grün Pettersilgen / zerlaß mit süsser Milch / streichs darmit durch / thu frische Meybutter darein / vnnd setz auff das Feuwer / rür es biß auffseudt / vnd schaw / daß nicht gerinnet. Vnnd wenn der Kölhecht gebraten ist / so schüt die Milch darvnter / so wirt es grün vnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Fisch & Schalen- und Krustentiere:Hauptzutaten: Butter, Essig, Hecht, Knoblauch, Milch, Petersilie, Salz, Wasser
Transkription:
Maximilian Schmidauer
Zitierempfehlung:
Maximilian Schmidauer (Transkription): "[Kölhecht mit Milch].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 12, Nr. 40,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=koelhecht-mit-milch (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)