Originalrezept:
Nim(m) Krebs / die groß seind / setz sie auff laß ein Sudt auffthun in einem Wasser / kül sie auß / nim(m) die Schern vnd Schwäntz / vnd schel sie / hacks klein mit grüner Pettersilgen vnd geriebnem Weck / pfeffers vn(n) gelbs / vnnd versaltz es nicht / seig ein frische Meybutter darvnter / nim(m) auch etliche Eyerdotter darzu / vnd wenn du es alles durcheinander hast zugericht vnnd gehackt / so nim(m) die Krebsschalen / vnnd wasch sie fein sauber auß / füll sie mit der Füll / die du gemacht hast / thu sie in ein Turtenpfannen / vnd backs / daß vnten vnd oben Hitz gehet / wenn sie gebacken seyn / so richt sie an / so werden sie gut vnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Fisch & Schalen- und Krustentiere:Hauptzutaten: Butter, Dotter (Eigelb), Krebse, Petersilie, Pfeffer, Safran, Salz, Wasser, Wecken (gerieben)
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Krebsen gefüllt vnd gebacken].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 41, Nr. 04,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=krebsen-gefuellt-vnd-gebacken (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)