Originalrezept:
Nim(m) die Leber von einem Kappaunen / hack sie klein mit grünen wolschmeckenden Kräutern / einem Rindtfeißt / vnnd mit gestossenem Pfeffer / vnnd ein wenig Saffran / auch drey oder vier Eyer darvnter / versaltz es nicht. Nim(m) darnach ein Pfannen / vnd Butter darein / mach sie heiß / vn(d) thu die Leber darein / rürs vmb / wie ein eyngerürtes / daß du es nicht anbrennst. Wenn du es eyngerürt hast / so thu es auff ein saubers Bret / zertreibs fein voneinander / Nim(m) ein Kälbern Netz / wickels fein darein / vnnd mach kleine Würst / leg sie auff ein Roßt / vnd brat sie geschwindt hinweg / vnd gibs flugs auff ein Tisch / dieweil sie noch warm sind / so seind sie gut vnnd auch wolgeschmack.
Kategorisierung:
Pasteten & Würste:Hauptzutaten: Butter, Eier, Kalbsnetz, Kapaunenleber, Kräuter (frisch), Pfeffer, Rinderfett, Safran, Salz
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Leberwürst von einem Kappaunen.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 20, Nr. 17,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=leberwuerst-von-einem-kappaunen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)