Originalrezept:
Schneidt den Lungenbraten von einem Ochsen auß / schneidt die Adern hinweg / daß er fein dünn wirdt / vnd zerklopff jhn mit einem Messerrück / vnd leg jn auff ein sauber Bret / klaub trucken Rindtfeißt / vnd hack es mit grünen Kräutern / Feldtkümmel / Pfeffer vnnd Ingwer / thu ein wenig Saltz darzu / vnd meng es durcheinander / sträw es vber das Fleisch / vnnd wickels vbereinander / steck es an ein Spieß / vnnd brat es wol / zeuchs ab / vn(d) thu es in ein kleins Fischkesselein / setz mit Rindtfleischbrüh / die nicht versaltzen ist / vnnd Pettersilgen Wurtzel / zu / mach es saur oder nicht / so ist es gut vnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Ingwer, Kräuter (frisch), Kümmel, Petersilienwurzel, Pfeffer, Rinderfett, Rinderfilet (Lungenbraten), Rindsuppe, Salz
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Lungenbraten gefüllt]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 01, Nr. 42,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=lungenbraten-gefuellt (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)