Originalrezept:
Nim(m) außgeschnitten Oblat / die eins Talers breit vnd rundt seyn / nim(m) von diesen angemachten Mandeln / vnd mach runde Kugeln / leg sie auff das außgestochen Oblat / vnnd thu sie voneinander / mach fein länglichte Krapffen darauß / vnd scheubs in warmen Ofen / vnd bleib darbey / so wirdt es fein in die höh aufflauffen / decks mit Papier zu / daß die Hitz nicht darauff
fellt / so bäckt sichs fein sauber vnnd weiß. Vnnd man nennet es Marcipan
Krapffen.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Marcipan Krapffen].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 13, Nr. 58,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=marcipan-krapffen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)