Originalrezept:
Nim(m) Rosenwaser vnd Zucker / vnnd nim(m) Nüß / wenn man sie vom Baum bricht / thu sie auff / vnd schel den Kern / laß mit Zucker wider auffsieden / daß der Sirup fein dick wirdt. Nim(m) ein außgestochen Oblat / der fein rundt vnd eines Talers breit ist / thu die Nüß mit dem Sirup darauff / vnnd laß kalt wrden / so stehet es zierlich vnd schön.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Nüß Confect].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 18, Nr. 05,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=nuess-confect (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)