Originalrezept:
Nim(m) geriebene Mandeln / zertreib sie am ersten mit Zucker vnnd Rosenwasser / darnach mit lauter Eyern / vn(n) machs nicht zu dick. Nim(m) Butter in ein Turtenpfannen / setz sie auff Kolen / vnnd mach sie heiß / zeuch die Mandeln darein / vnd setz auff heisse Aschen / daß vnten vnd oben heiß ist / vnd backs fein langsam auß. Stürtz mit der Turtenpfannen vmb / vnd schneidt es länglicht / oder wie du wilt / gibs warm auff ein Tisch / vnd besträw es mit Zucker. Du magst auch kleine Weinbeer darvnter nemmen oder nicht / so ist es auff beyde manier gut.
Kategorisierung:
Brot & Gebäck:Hauptzutaten: Butter, Eier, Mandeln (gerieben), Rosenwasser, Weinbeeren, Zucker
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Piscoten von Mandeln und Zucker gemacht].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 13, Nr. 48,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=piscoten-von-mandeln-und-zucker-gemacht (25.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)