Originalrezept:
Rehleber gebraten / gefricusiert / gefüllt vnnd gebraten / eyngemacht mit Pettersilgen Wurtzel / oder eyngedämpfft / ist auff allerley manier gut. Du kanst auch Würst von einer Leber machen / Nim(m) die Leber / vnd hack sie klein mit grünen wolschmeckenden Kräutern / nim(m) darvnter Salbey / grün oder dürr / vnd Rindernfeißt / hacks klein durcheinander / nim(m) Eyer vier oder fünff darvnter / Nim(m) alsdenn ein Pfannen / vnnd ein wenig Butter darein / machs heiß / thu die Leber / wenn sie mit Gewürtz vnnd Saltz angemacht / darein / rößts / vnd mach ein eyngerürtes darauß / rür es vmb / biß daß recht dick wirt / sihe doch daß nicht anbrennt / schütt es auff ein saubers Bret / vnd mach es breit mit einem Hackmesser / vrgleich es fein auff dem Bret / vnnd laß kalt werden / nim(m) ein Kälbern oder Hammel Netz / vnd schneidt die Leber voneinander mit einem Hackmesser / schlag sie in das Netz / vnd mach Würst darauß / dick oder dünn / wie du es haben wilt / brat es geschwindt auff dem Roßt hinweg / daß warm auff ein Tisch kompt / so ist es gut vnnd wolgeschmack.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Butter, Eier, Gewürze, Kalbsnetz, Kräuter, Rehleber, Rinderfett, Salbei, Salz
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Rehleber auff allerley manier.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 02, Teil 03, Nr. 05,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=rehleber-auff-allerley-manier (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)