Originalrezept:
Wann du kein Wildpret hast / so nim(m) Rindtfleisch / vnd hauw es zu stücken / saltz es mit Wacholderbeer eyn in ein Tunnen / mach sie zu / so helt es sich lang. Darnach richt man es in einem Pfeffer zu / Vnnd wenn du es wilt anrichten / so mach ein Mandelgescharb. Nim(m) Mandeln / zeuch sie ab / vnnd schneidt sie klein / mach sie ab mit kleinen Rosein / machs gelb / vnnd nim(m) Zucker darvnter / Weinessig / vnnd Rindtfeißt / laß es darmit trucken einsieden / vnnd gib es vber das Fleisch wenn du anrichtest / so sihet es dem Wildpret gleich.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Mandeln (abgezogen), Mandeln (gestoßen), Pfeffer, Rinderfett, Rindfleisch, Rosinen, Salz, Wacholderbeeren, Weinessig, Zucker
Transkription:
Wolfram Kracker
Zitierempfehlung:
Wolfram Kracker (Transkription): "[Rindtfleisch eingemachtes auff Wildpret manier]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 01, Nr. 71,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=rindtfleisch-eingemachtes-auff-wildpret-manier (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Wolfram Kracker.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)