Originalrezept:
Nimm den Schlegel / greiff ihm vnter die Haut / und schneidt das Fleisch herauß / nimm gesaltzenen Speck / vnd ein wenig Zwibeln / hack es mit dem Fleisch durcheinander / vnd wenn du es wilt anmachen / so nimm gestossen Pfeffer / vnd würtz es darmit / magst auch Saffran vnd grüne Kräuter darvnter thun / füll darnach den Schlegel darmit / setz in zu / vnd laß in an die statt sieden / vnd wenn er gesotten ist / so nimm die Brüh / darinn er gesotten / seig sie wider in ein ander Geschirr / vnnd seuber den Schlegel erst auß / thu ihn wider in die Brüh / thu darnach Pettersilgen Wurtzel darein / auch andere grüne Kräuter / vnnd laß es darmit sieden / Wiltu es aber saur haben / so thu Limonien daran / so ist es gut vnnd lieblich zu essen. Du kanst auch wol ein solchen Schlegel einmachen / denn er ist zu braten vnnd zu kochen gut.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Hammelkeule, Kräuter (frisch), Limonen, Petersilienwurzel, Pfeffer (grob gest.), Safran, Speck gesalzen, Zwiebel
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "Schlegel zu füllen.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 05, Nr. 34,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=schlegel-zu-fuellen (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)