Originalrezept:
Nim(m) süsse Milch / die gar dick ist / vnd frische Eyer / das weiß darvon zerschlag wol / vnd thu es vnter die Milch / nim(m) kleine Besem von Birckenholtz gemacht / vnd fein sauber außgewaschen / rür die Milch darmit / so wirt es ein schönen Faum gewinnen / so kanstu jn oben herab nemmen / vnnd fein hoch in eine Schüssel anrichten / so wirt es zierlich vnd schön. Vnd man nennet es eine Schneemilch.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Schneemilch].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 145,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=schneemilch (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)