Originalrezept:
Wasch den Spenat fein sauber auß / vnnd druck das Wasser wol davon / wirffs in heisse Butter in ein Pfannen / vnnd rößt es wol darinnen / geuß ein wenig Erbeßbrüh / vnd ein wenig Speck darvnter / thu auch ein wenig Zucker vnd kleine Rosein darein / ein wenig Pfeffer vnd Ingwer / laß miteinander wider auffsieden / daß ein kurtze Brüh gewinnet / so wirt es gut vnd wolgeschmack. Hastu kein Zucker / so geuß süssen Wein / der gesotten ist / darein / vnd laß damit sieden / so ist es auch gut.
Kategorisierung:
Gemüse & Eier:Hauptzutaten: Butter, Erbsenbrühe, Ingwer, Pfeffer, Rosinen, Speck, Spinat, Wasser, Zucker
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "[Spenat]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 08, Nr. 194,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=spenat (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)