Originalrezept:
Take two Spoonfuls of Sego, boil it in two Waters, straining the Water from it; then put to it half a Pint of Milk, boil it ’till ’tis very tender, and the Milk wasted; then put to it a Pint of Cream, a Blade of Mace, a little Piece of Lemmon-Peel, and two Eggs, (the White of but one) sweeten and boil it ’till it is thick.
Übersetzung:
Sagocreme
Kategorisierung:
Süßspeisen:Hauptzutaten: Eier, Milch, Muskatblüte, Rahm (Sahne, Obers), Sago, Zitronenschalen (Zesten), Zucker
Transkription:
Marlene Ernst
Zitierempfehlung:
Marlene Ernst (Transkription): "To make Sego-Cream", in: Mrs. Eales Compleat Confectioner (1718-1742), S. 092,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=to-make-sego-cream (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Marlene Ernst.