Originalrezept:
Vngerische Pflaumen Confect / es sey weiß oder braun. Nim(m) die sauren Weichsel / vnd thu die Stengel darvon / setz sie in einem Kessel auff (daß) Feuwer oder Kolen / vnd laß auffsieden / denn sie geben von sich selbst Safft genug. Wenn sie kalt seyn / so streich sie durch ein Härin Tuch / thu sie in ein vberzindten Fischkessel / vnd setz auff Kolen / laß sieden / vnnd rürs vmb / daß nicht anbrennet. Vnd wenns halb eyngesotten ist / so nim(m) gestossenen Zimmet vnd Neglein darvnter / machs wol süß mit Zucker / vnnd laß darmit sieden / biß wol dick wirt / setz hinweg / vnd laß kalt werden / so kanstu es auffheben / so helt sichs ein Jar oder zwey.
Transkription:
Sepp Meister, Steffi Schinagl
Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Vngerische Pflaumen Confect].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 18, Nr. 23,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=vngerische-pflaumen-confect (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)