Originalrezept:
DEr Honig der in der Artzeney der in der Küchen gebraucht wirdt / sol wol geleutert vnnd verscheumpt werden / vff diese weise / nimb den Honig / thu ihn in einen messinen oder Küpffe= ren Kessel / thu halb so viel wassers dran / vnnd laß wol durcheinander sieden vff eim Kolfewerlin / ver= [S. 24] scheum es solang / biß das wasser einseudt / vnnd schlag jhn darnach in ein rein wüllen Tuch.
Übersetzung:
Honig läutern
Transkription:
Marlene Ernst
Zitierempfehlung:
Marlene Ernst (Transkription): "Vom Honig zu leutern vnd bereiten", in: Kunst und Wunderbüchlein (1631), Kapitel 01, S. 23,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=vom-honig-zu-leutern-vnd-bereiten (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Marlene Ernst.