Originalrezept:
Schneidt dass Bein auß dem Fleisch / legs auff den Roßt / vnd queils auff den Kolen / mach einen Ruckenteig an / vnd nimm darvnter Weitzenkleien / so wirt der Teig desto härter / vnd kanst in desto ehe aufftreiben. Treib in so hoch auff / daß du vermeinst den Zemer darein zu legen / etwan anderthalb Finger höher / leg gesaltzen Limonien darauff / vnd machs damit eyn/ hack auch darvnter ein wenig Speck vnd grüne Kräuter / mach es zu mit groben Teig / vnd wenns halb gebacken ist / so geuß durch den Deckel ein guten Pfeffer / der angemacht ist mit allerley Gewürtz / vnd fein seurlich / so wirt es gut vnd wolgeschmack / Scheub es wider in den warmen Ofen / vnd laß es wider backen / biß daß es gar wirt / so ist es eine gute Speise.
Kategorisierung:
Pasteten & Würste:Hauptzutaten: Gewürze, Hammelfleisch, Kräuter (frisch), Limonen (gesalzen), Pfeffer, Roggenteig, Speck, Weizenkleie
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "Warm Zemerpasteten von einem Hammel.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 05, Nr. 26,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=warm-zemerpasteten-von-einem-hammel (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)