Wie man Essig auß Bier sol machen.

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 20, Teil 2, Nr. 03

Originalrezept:

Item / nim(m) Bier / vnd seudts / vnd wen(n) es kalt wirt / so leg Sauwerteig darein / vnd gerößt oder gebrännt Erbsen / so wirts behendt guter Essig.

Item / wirff in die Butten / so es giert / 13. Weitzenkörner / vnd Rinden von Ruckenbrot / vnd ein wenig Myrrha / so wirt auß dem Bier Essig.

Item / nim(m) 4. Maß Wassers / vn(d) ein Quintlein Honig / vnd ein Maß Weins / vnd seudt es wol / vnd thu es in ein Fäßlein / so wirt es bald saur.

Kategorisierung:

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Hauptzutaten: , ,

Transkription:

Andrea Sobieszek

Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "Wie man Essig auß Bier sol machen.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 20, Teil 2, Nr. 03,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=wie-man-essig-auss-bier-sol-machen (22.11.2024).

Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.


In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)