Originalrezept:
Nim(m) das Fleisch vom hindern Schlegel / vnd frischen Speck / hack es durcheinander / biß klein wirt / nim(m) auch grüne Kräuter darvnter / vnd gestossenen Pfeffer / schaw vund versaltz es nicht / vnd wen(n) es alles durcheinander gehackt ist / so nim(m) von einem Lamb die Därm / laß sie fein sauber außwaschen vnd außschleumen / vnd wenn es geschehen / so füll das Fleisch darein / vnd wenn du sie gefüllt hast / so wirff sie in ein kalt Wasser / dz sie ein wenig hart wirt / nim(m) sie darnach darauß / hengs auff / vnd laß sie trucken werden / brats darnach geschwindt hinweg / so seind sie gut zu essen. Du kanst solche Würst auff vielerley manier kochen / auch für ein Krancken Menschen.
Kategorisierung:
Pasteten & Würste:Hauptzutaten: Kräuter (frisch), Lammdarm, Lammschlegel, Pfeffer, Salz, Speck
Transkription:
Margit Gull
Zitierempfehlung:
Margit Gull (Transkription): "[Würst vom hindern Schlegel]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 06, Nr. 25,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=wuerst-vom-hindern-schlegel (21.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Margit Gull.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)