Originalrezept:
Das ander vom Bersig / das du hast vom Grädt gethan / nim(m) / vnd reib ein Weck darvnter / auch etliche Dotter von Eyern / vo(n) grüne wolschmeckende Kräuter / vnnd ein wenig gestossenen Ingwer / hack das durcheinander / nim(m) frische Meybutter / zerlaß sie / vnd seig sie durch ein Sib / vnd schlag etliche Eyer durcheinander / vnnd ein wenig Mehl / streichs durch ein Härin Tuch / vnd thu ein wenig Saltz darein. Nim(m) ein Pfannen / vnd mach dünne Pflantzel / schlag die Füll / die du vom Bersig gemacht hast / darüber / vnnd mach Würst darauß / leg sie in ein Turtenpfannen / vo(n) geuß zerlassene Butter darüber / setz auff Kolen / vnd leg ein Deckel darüber / vnd Kolen darauff / daß vnten vnd oben Hitz gehet / so wirdt es auff beyden seiten fein resch / gibs trucken auff ein Tisch / dieweils warm ist / so ist es gut vnd wolgeschmack. Also macht man Würst von einem Bersig.
Kategorisierung:
Fisch & Schalen- und Krustentiere:Hauptzutaten: Butter, Dotter (Eigelb), Eier, Flussbarsch (Bersig), Ingwer, Kräuter (frisch), Maibutter, Mehl, Salz, Wecken (gerieben)
Transkription:
Irene Tripp
Zitierempfehlung:
Irene Tripp (Transkription): "[Würst von einem Bersig.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 29, Nr. 11,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=wuerst-von-einem-bersig (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Irene Tripp.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)