Originalrezept:
Nimm Fleisch von dem Hammelschlegel / vnd schneidts fein klein / hacks mit Speck / vnnd thu ein wenig Zwibeln darein / hack es gar klein / daß der Speck sich darinnen verleuret / versaltz vnd verwürtz es nicht / vnd thu kein Ey darein / Nimm ein Netz von einem Hammel / schlag es darein / mach sie nicht zu dick / so lassen sie sich geschwindt braten / doch brat es nit auff heissen Kolen / sondern nur auff heisser Eschen / damit das Netz nicht verbrennt vnd zusammen schrumpfft / so werden sie gut vnd wolgeschmack. Du kanst sie fein trucken geben auff ein Schüssel / Vnd kanst auch solche füll machen in ein Hammelsdarm / Wenn du sie hast darein gefüllt / so wirff sie in kalt Wasser / vnnd laß sie darinnen ligen etwan ein viertel stundt / so wirt sie fein steiff vnd schön / nimm sie auß dem Wasser / vnnd laß sie trucken werden / vnd wenn sie trucken seind / so legs auff ein Roßt / vnd brat sie geschwindt hinweg / so seindt sie gut zu essen.
Kategorisierung:
Pasteten & Würste:Hauptzutaten: Gewürze, Hammeldarm, Hammelkeule, Hammelnetz, Salz, Speck, Wasser, Zwiebel
Transkription:
Waltraud Ernst
Zitierempfehlung:
Waltraud Ernst (Transkription): "Würst zu machen vom Hammel.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 05, Nr. 37,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=wuerst-zu-machen-vom-hammel (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Waltraud Ernst.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)