Originalrezept:
Setz die Zungen zu in einem Wasser / vnnd laß sie wol an die statt sieden / seuber sie auß / vn(d) zeuch die Haut ab / schel Epffel vnd Zwibel darein / vnd hack sie klein. Nim(m) lauter Butter in einen Kessel / mach sie warm / vnd thu die Epffel vnnd Zwibel darein / schweiß es zimlich / vnnd nim(m) ein wenig Mehl / gestossen Pfeffer / geriebnen Saffran / klein vn(d) grosse Rosein darein. Nim(m) Rindtfleischbrüh vnd Essig / so wirdt es fein säuwerlich / Schneidt die Zungen voneinander / leg sie auff ein Roßt / vnd breun sie auff beyden seiten ab / thu es in das gescharb / vnd laß darmit sieden / so wirdt es gut vnnd wol geschmack.
Kategorisierung:
Fleisch & Geflügel:Hauptzutaten: Äpfel, Butter, Essig, Mehl, Ochsenzunge, Pfeffer, Rindsuppe, Rosinen, Zwiebel
Transkription:
Andrea Sobieszek
Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "[Zungen in gescharb von Epffel vnd Zwibel]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 01, Teil 01, Nr. 19,
online unter: https://www.historische-esskultur.at/rezeptforschung/?rdb_rezepte=zungen-in-gescharb-von-epffel-vnd-zwibel (22.11.2024).
Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.
In folgendem Projekt erschlossen: TCS 37 (2017-2019)